Verdachte (25) aangehouden in zaak dode Chinese man in Leeuwarden

De politie heeft in het onderzoek naar de dood van een 73-jarige bewoner van een appartement aan de prof. mr. P.S. Gerbrandyweg in Leeuwarden een verdachte aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Leeuwarden.
© Anton Kappers
Na de aanhouding is er huiszoeking gedaan op het woonadres van de aangehouden verdachte. In het onderzoek is vastgesteld dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden.
"Wat we van deze verdachte weten, is dat er in ieder geval feiten en omstandigheden zijn die hem verdachte hebben gemaakt. Dat is ook de reden waarom we hem hebben aangehouden", vertelt politiewoordvoerder Paul Heidanus.
Of de verdachte een kamer huurde bij het slachtoffer, kan de politie ook niet zeggen. "Het enige wat we kunnen zeggen, is dat is aangetoond dat het slachtoffer door geweld en door een misdrjf om het leven is gebracht. Meer kunnen we niet kwijt, omdat het om unieke informatie gaat. Die willen we bewaren voor het verhoor."
De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de achtergrond van het slachtoffer of informatie hebben over de zaak. "Langzamerhand hopen we dat we de puzzelstukjes kunnen leggen en dat de puzzel compleet wordt."