PC-winnaars van vorig jaar verliezen in eerste omloop

De winaars van de PC van vorig jaar, koning Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden, zijn woensdagochtend met Jelte-Pieter Dijkstra in de eerste omloop uitgeschakeld. De verrassingen van 2018 verloren van Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten: 5-2 6-6.
De kening fan foarich jier, Allard Hoekstra
Vorig jaar kaatsten Peter van Zuiden, Thomas van Zuiden en Allard Hoekstra een geweldige finale tegen de topfavorieten: Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Zij wonnen uiteindelijk met 5-5 6-2.

Hoekstra vorig jaar koning

Later werd Hoekstra van het winnende partuur uitgeroepen tot koning van de PC. Hij kreeg de koningsbal uit handen van de voorzitter van de Permanente Commissie.
Woensdag 31 juli is de PC de hele dag live te volgen bij Omrop Fryslân op tv, radio, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. De dag begint om 8.00 uur met de toespraak van de PC-voorzitter. Daarop volgend, om 9.30 uur, zijn de partijen van de eerste tot de laatste slag te volgen in onze liveblog. Vanaf de halve finale (om 15.00 uur) wordt het kaatsen live uitgezonden op tc en in de livestream op onze website. Alle uitslagen zijn te vinden op de programmapagina van het kaatsen. 's Avonds om 18.20 uur wordt de dag samengevat op tv en is alles terug te vinden op Omropfryslan.nl/kaatsen.
Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden © Henk Bootsma