Wielrenner Pieter Weening nuchter over zijn toekomst na wegvallen sponsor

Wielrenner Pieter Weening uit Harkema heeft nuchter gereageerd op het bericht dat de sponsor van zijn ploeg, Roompot-Charles ermee ophoudt. Dat zei de wielrenner voor het begin van de 38e Profronde van Surhuisterveen. Als er geen nieuwe geldschieter komt, gaat hij alleen naar een nieuwe ploeg als hem dat 'leuk' lijkt.
Pieter Weening oer syn takomst
De 38-jarige Weening was in Italië toen hij hoorde dat zijn ploeg op zoek moet naar een nieuwe sponsor. "Ik schrok er niet van. Het zat er al een beetje aan te komen als je de geruchten moet geloven.
De winnaar van een Tour-etappe doet zijn uitspraken net voor het startschot van het traditionele criterium in Surhuisterveen. "Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar als er geen nieuwe geldschieter komt, dan ga ik eventueel op zoek naar een ander team. Maar alleen als het mij nog leuk lijkt en ze mij graag willen hebben. Het moet wel van beide kanten komen natuurlijk."
Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar als er geen nieuwe geldschieter komt, dan ga ik eventueel op zoek naar een ander team. Maar alleen als het me nog leuk lijkt.
Wielrenner Pieter Weening
De ploeg van team Roompot-Charles werd in 2015 opgericht. De ploegleiders zijn Michael Boogerd, Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink. Eerst reden er alleen Nederlanders in het team, later kwamen er ook wielrenners uit België bij. In het team zit naast Weening ook Lars Boom.

"Sommigen zitten met stress"

"De meesten zoeken nu andere ploegen, want zij willen wel 'renner' blijven. Daarom moet er wel druk komen om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Sommigen zullen dus wel met stress zitten", zegt Weening.
Pieter Weening won zelf de Profronde in 2005.