Drie nominaties voor stimuleringsprijs Joop Mulder Plak 2019

Een jury heeft Emke Idema, Sofie Doeland en de Studio Buiten Werking genomineerd voor de Joop Mulder Plak 2019. Mulder is de initiatiefnemer van Oerol en als eerbetoon aan hem geeft het festival de prijs aan kunstenaars die verrassend werk ontwikkelen in het Terschellinger landschap.
© Omrop Fryslân, Dirk Hofstede
Emke Idema is een theatermaker en werkt op Terschelling aan de ontwikkeling van een sciencefiction-spel de relatie van de mens met muterende bomen en planten. Een select publiek kon op Oerol 2019 meedoen aan de vaarproef.
Sofie Doeland is onderdeel van de expositie Moving Landscapes. Haar werk op Oerol reageerde op het landschap.
Studio Buiten Werking is een ontwerpersduo dat een interactieve installatie ontwierp om het mooie kustecosysteem te laten zien.

Geldbedrag als stimuleringsprijs

De Joop Mulder plak is een stimuleringsprijs die kunstenaars de mogelijkheid biedt om zich verder te ontwikkelen. Joop Mulder geeft de prijs op 11 september in Harlingen zelf aan de uiteindelijke winnaar. De winnaar krijgt een geldbedrag, gebaseerd op donaties.
In 2017 won het kunstenaarsduo Hart van Veen de Joop Mulder Plak en afgelopen jaar was Bart van de Woestijne de winnaar. Die laatste maakte dit jaar voor Oerol een 'ervaringstheater'.