Zwaga over gewonde man: "Hij houdt er niets aan over, alleen een raar litteken en mooi verhaal"

De man die zaterdag bij Grou gewond raakte op het Leeuwarder skûtsje komt er weer helemaal bovenop. Dat zegt vriend en schipper Willem Zwaga uit Leeuwarden aan het begin van de wedstrijd bij Earnewâld. "Hij houdt er niets aan over. Alleen een raar litteken en een mooi verhaal."
It skûtsje fan Ljouwert © SKS skûtsjesilen
De man lag met zijn schip op de plak waar het skûtsje aanlegde. Hij probeerde het skûtsje af te houden, maar daarbij raakte hij gewond. Hij kreeg de boegspriet van het Leeuwarder skûtsje door zijn arm. Volgens Zwaga lag de arm van de man er bijna af.

"Je rekent dat jezelf wel aan"

De man is een maat van Zwaga en hij was daarom ook aangedaan door het ongeluk. "Je rekent dat jezelf wel aan en ik ben blij dat het gewoon wel goed komt. Dat kun je er wat beter mee leven."
Willem Zwaga over de gewonde maat
Ook op de mensen die aan boord bij de skûtsjes van Leeuwarden en Heerenveen zaten, had het grote indruk. "Iedereen die aan boord zat, ook bij Heerenveen, zag het gebeuren. Het leek gewoon heel raar. Dat maakt wel indruk."

"Hij krijgt altijd wat geks voor elkaar"

De maat van Zwaga is wel iemand die vaker gekker dingen voor elkaar krijgt. "Het is ook geen handige maat. Ik kan wel tien andere aanwijzen bij wie dit niet was gebeurd. Deze krijgt altijd wat geks voor elkaar."
De schipper denkt niet dat het ongeluk van grote invloed is op het zeilen. "Zondag hebben we een mooi feestje aan boord gehouden. Alle koppen weer de goede kant op. En iedereen pakt dat geweldig op bij ons aan boord."