Voorzitter kijkt terug op bewogen editie van het Veenhoop Festival

Het Veenhoop Festival van 2019 zit er weer op. Dit jaar voor het eerst zonder feestboten, pontons, open vuur en vuurwerk. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met mooi weer en blije bezoekers. Toch was niet iedereen even tevreden.
© Veenhoop Festival
Voorzitter Jan Feikema
Niet iedereen kan leven met de veranderingen op het festival. Dat was zondag te zien in de lucht tijdens het SKS skûtsjesilen in De Veenhoop. Daar vloog een vliegtuig over met een spandoek met de tekst: 'RIP Veenhoop, Feikema bedankt'.
Echt blij wordt organisator Jan Feikema niet van deze actie. "Ze spelen het nu op de man. We hadden geruchten gehoord dat het zou komen en we hadden ook gewaarschuwd dat ze het niet moesten doen, maar zij trokken zich niks aan van alle afspraken."

Vervolgstappen

Volgens Feikema gaat het om een groep van vijf tot zes mannen, die andere mensen opstoken. "De namen zijn wel bekend bij het bestuur. "Het bestuur gaat met de gemeente en de politie om tafel om te kijken wat vervolgstappen zullen zijn.
Of er aangifte zal worden gedaan, weet het bestuur nog niet. "We hadden hen gewaarschuwd en ze zijn op de hoogte van de consequenties. Ik denk dat ze wel doorhebben dat ze nu een stapje te ver zijn gegaan. Ze hebben hun kruit verschoten."
© Omrop Fryslân, Aise van Beets
Feikema voelt zich niet per se persoonlijk geraakt. "Als je als voorzitter iets organiseert, is er altijd een kleine groep die dwarsboomt. Maar dat ze het zo ver laten komen... Dan ben je denk ik wel een beetje een sneu figuur."
Positief hoogtepunt voor Feikema was dat de band Europe optrad op het festival. "Het was een geweldig optreden. Dat geeft een prachtig kippenvelmoment." Zondag was volgens de voorzitter ook een mooie dag, met veel tevreden bezoekers. "Daar doe je het voor. In 2020 organiseren we het weer."