Hennepkwekerij aangetroffen in Noordwolde; twee aanhoudingen na wilde achtervolging

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een hennepkwekerij aangetroffen in Noordwolde. Daarbij zijn twee mannen van 22 en 30 aangehouden. Een van de verdachten werd tijdelijk met boeien vastgemaakt aan een lantaarnpaal. Een tweede is bij zijn aanhouding door een politiehond gebeten.
Wylde efterfolging nei ynbraak yn Noardwâlde
De politie kreeg dinsdag na middernacht een melding van een verdachte situatie bij een gebouw aan de Hoofdstraat-West. Een omstander had gezien dat een personenauto met gedoofde lichten in de richting van een loods reed. Toen agenten arriveerden, zagen ze meerdere personen bij het pand. Die gingen er allemaal vandoor. De marechaussee en meerdere politie-eenheden werden ingezet om de verdachten te vinden.

Lantaarnpaal

De eerste verdachte kon al snel worden gepakt en werd vastgemaakt aan een lantaarnpaal. De tweede rende het bos in, maar werd met behulp van een politiehond toch gevonden. Die beet de verdachte in zijn achterste, waarna de agenten hem konden arresteren.
Omdat er op dat moment nog geen politieauto beschikbaar was om het duo naar het bureau te brengen, werd de tweede verdachte aan een lantaarnpaal naast zijn maat vastgezet.
© ProNews
Het is de politie niet duidelijk hoeveel personen ervandoor zijn gegaan. De agenten zeggen dat ze minstens drie man hebben gezien, maar volgens omstanders zou het gaan om vijf tot zes personen.
Een auto die bij het gebouw is gevonden, is in beslag genomen. Voor de gebeten verdachte werd een ambulance opgeroepen, maar na controle bleek dat hij niet naar het ziekenhuis afgevoerd hoefde te worden.
© ProNews
De politieactie trok veel bekijks. De beide verdachten zitten op dit moment vast voor verder onderzoek.
De politie is dinsdagochtend verder gegaan met het onderzoek in het pand en trof daar een hennepkwekerij aan met 500 planten en stekken. Die zullen worden vernietigd.