Fryslân Fêstlein: "De Veenhoop als vakantie, mooier kan niet"

Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland. Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerserie Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Dit keer zijn we op bezoek bij het Veenhoop Festival, waar Cornelis Hoogterp al jaren zijn vakantie viert.
Fryslan Festlein Veenhoop
Mooiste feest van het jaar
"De Veenhoop is voor mij het mooiste feest van het jaar en staat daarom altijd meteen met rood in mijn agenda." Cornelis neemt dan ook geen halve maatregelen. "Ik neem altijd de vakantiedagen op om bij het festival te kunnen zijn. Dat mag ik niet missen."
Warme foto
De foto van Cornelis is twee jaar geleden genomen. "We hadden een brandje gemaakt, omdat we het iets warmer wilden hebben. Het liep een beetje uit de hand, maar dat hoort er bij." Op De Veenhoop is niets te gek, zo zegt Cornelis vol enthousiasme. "Er hangt hier altijd zo'n mooie sfeer. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet of wat je doet, als je het maar naar je zin hebt."
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort

Mooiste herinneringen

"Mijn mooiste herinnering aan het festival is ook twee jaar geleden, bij het optreden van De Hûnekop. Dat was echt mooi, die mensen kregen de hele tent mee." Dit jaar komt De Hûnekop weer en daar kijkt Cornelis al het hele jaar naar uit. "Ja, dat wordt weer het hoogtepunt, denk ik. Dan sta ik uiteraard weer vooraan."
Cornelis Hoogterp oer syn tiid op it Veenhoop Festival

'Fryslân Fêstlein'

Heb jij ook een bijzondere foto van een vakantie in Fryslân? Laat het ons weten! Stuur je foto en verhaal naar foto@omropfryslan.nl.