Sportcast deel 1: "Het is het jaar van de waarheid voor Gerry Hamstra"

Elke week praten we met onze sportverslaggevers over de afgelopen sportweek in onze nieuwe podcast. We kijken vooral terug en vooruit op alles over voetbalclubs SC Heerenveen en SC Cambuur. En is er meer nieuwsgierige sport? Dan horen jullie dat ook van ons. We beginnen deze week met Cambuur-watcher Andor Faber en Heerenveen-watcher Roelof de Vries. De presentatie is in handen van Andries Bakker.
© Omrop Fryslân
Sportcast deel 1 op 29 juli 2019
De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.
De eerste vraag van deze sportcast is uiteraard hoe beide voetbalclubs de voorbereiding op het seizoen beginnen. SC Heerenveen begint deze zondag met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Roelof de Vries: "Verdedigend is alles wel erg zwak. Daar maak ik me echt zorgen over. Floranus komt volgens mij te kort. Aanvallend lijkt het wel beter."
Andor vindt dat SC Cambuur goed ingekocht heeft. "Ik denk dat ze sterker zijn dan vorig jaar. Er zijn meerdere spelers met ervaring in de eredivisie, zoals Sonny Stevens, Calvin Mac-Intosch en Robert Mühren."
Verder hebben we het over Michel Vlap, de PC en de Profronde van Surhuisterveen.
© Omrop Fryslân
Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen in deze podcast je iedere maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.