SC Heerenveen wint met klein verschil bij Sunderland

SC Heerenveen heeft zaterdag de laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitie gewonnen. In Engeland was de ploeg van Johnny Jansen met 1-0 te sterk voor Sunderland, dat op het derde Engelse niveau speelt.
Hicham Faik (argyf) © www.orange-pictures.nl
In de eerste helft ging het spel gelijkop. Rodney Kongolo probeerde het een keer van grote afstand, maar zijn schot ging naast het doel van Sunderland. De thuisclub werd daarna ook twee keer gevaarlijk, maar Sherel Floranus en Warner Hahn voorkwamen een tegendoelpunt. Echte grote kansen waren er verder niet, ondanks een paar aardige aanvallen.
Na de pauze bracht Johnny Jansen de nieuw aangetrokken Sven Botman aan. De verdediger, die gehuurd wordt van Ajax, sloot vrijdag bij de selectie aan.

Blessure Høegh

Botman's collega achterin, Daniël Høegh, was vroeg in de tweede helft dichtbij een treffer. Zijn kopbal uit een corner ging net naast. Dat was ook een van de laatste acties van de Deen, die geblesseerd raakte. Het leek op een zware blessure.
Zonder Høegh kwam Heerenveen wel op voorsprong. Hicham Faik haalde uit van grote afstand en schoot de bal strak in de kruising. Dat bleek de winnende treffer te zijn. Conor McLaughlin raakte nog wel de paal voor Sunderland, maar de Friezen hielden stand: 0-1.

Laatste oefenwedstrijd

Het was de laatste oefenwedstrijd van SC Heerenveen voor de start van de competitie. De Friezen beginnen de competitie op zondag 4 augustus met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Speciaal tenue

SC Heerenveen en Sunderland speelden beide met tekst om het shirt om aandacht te vragen voor kinderen met kanker. Bij de Friezen stond 'KiKa' op de borst. KiKa zoekt fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. De thuisploeg had 'Children With Cancer' op het shirt staan, dat ook geld ophaald voor onderzoek naar kanker bij kinderen.