Partuur Remmelt Bouma verrassende winnaar kaatsen Sexbierum

Het partuur van Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa heeft zaterdag verrassend het hoofdklassekaatsen in Sexbierum gewonnen. In de finale waren ze met 5-3 en 6-2 te sterk voor Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar.
© Henk Bootsma
Voor Bouma c.s. is het de eerste overwinning op hoofdklasseniveau van dit seizoen. Ze begonnen de dag met een overwinning op Jelle Attema, Gabe Jan van Popta en Patrick Scheepstra.
Daarna zorgden ze al voor een verrassing door met 5-2 en 6-6 te winnen van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Met die overwinning waren ze zeker van een plek in de finale, want in de halve finale waren ze vrijgeloot.
© Henk Bootsma

Glunderende Jelte Visser

Het sprookje was daarmee nog niet uit, want in de finale wonnen het trio-Bouma dus ook nog van dat andere sterke partuur, dat van Marten Bergsma. Voor Jelte Visser was het helemaal mooi: hij woont in Sexbierum en pakte dus de hoofdprijs in zijn woonplaats. "Iedereen hier heeft het over mij!", glunderde hij na afloop.
De kleine premie was voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. In een spannende halve finale verloren ze met 5-4 en 6-6 van Bergsma c.s.
© Henk Bootsma

Tuinenga wint bij dames

Bij de dames, die ook in Sexbierum kaatsten, ging de overwinning naar Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra. In de finale waren ze met 5-3 en 6-4 te sterk voor Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma.
Jildou Sweering, Lotte Delgrosso en Jennie Terpstra legden beslag op de kleine premie.