Juniorencompetitie gekaatst: partuur Van der Werff wint met 5-4 en 6-4

Het lukte het partuur Van der Werff om met 5-4 en 6-4 de overwinning binnen te halen in de finale van de FGD-Lease juniorencompetitie. In de kaatsfinale stond het partuur van Christiaan Stremler, Wessel van der Woud en Pieter Jan Leijenaar tegenover het partuur van Lieuwe van der Werff, Auke Boomsma en Evert Pieter. De winnaars mogen in 2020 gratis een lease-auto gebruiken.
De winners yn Frjentser © Henk Bootsma
Niet een van beide parturen kon in eerste instantie het verschil maken. Van 0-1 werd het 2-2, en van 2-3 werd het 3-3. Daarna pakte het partuur Van der Werff twee bordjes. Het trio Stremler kwam nog terug tot 4-5, maar meer lukte niet. Auke Boomsma maakte de partij af met een zitbal naar 4-6.

Halve finales

Eerder speelde het partuur Stremler tegen het trio Julian Faber, Wytze Wassenaar en Roel Pieter de Jong. Zij hebben deze wedstrijd gewonnen met 5-2 en 6-4. Tot 2-2 en 6-6 waren beide ploegen in evenwicht. Maar daarna lukte het 't trio Stremler de vier eersten op een rij te pakken.
Even later kon het trio Van der Werff de overwinning vieren op het partuur van Harmen Schuitmaker, Hielke Beijering en Laas Pieter van Straten met 5-5 en 6-2. Het partuur Schuitmaker stond lang op voorsprong. Een verrassing was dat niet, want met de Freule hadden ze al gewonnen, net zoals bij de Jong Nederland en de Jong Feintepartij. Op 4-3 en 6-6 kregen ze dan kans om een gat te slaan, maar het werd 4-4 en 5-5. Op 5-5 en 2-6 sloeg Van Straten de bal buiten.
© Henk Bootsma
Aan de juniorencompetitie deden in de eerste zes kwalificatiewedstrijden 69 kaatsers mee. Twaalf kaatsten vrijdag de finale. De competitie is opgezet door de PC en KNKB om jonge kaatsers tussen de 16-21 jaar te stimuleren door te gaan met de sport.