Omrop TIP: het PC Café opent haar deuren

In drie uitzendingen wordt met kaatsers, oud-kaatsers en andere kaastliefhebbers vooruitgekeken op de PC. Op zondag 27, zaterdag 28, en dinsdag 30 juli is iedereen weer van harte welkom in het PC Café, dat plaats heeft in 'De bogt fen guné' in Franeker. Een radioprogramma met pittige gesprekken, hilarische verhalen en stevige columns.
© Omrop Fryslân

Winnaars PC 1989 te gast op zaterdag

In de eerste PC Café van 2019 is Joop Bierma, koning van de PC van het jaar 1989 te gast. Ook Sake Porte, winnaar in 1989 en 1999 schuift aan de stamtafel van presentator Geert van Tuinen aan. Verder wordt teruggekeken met verliezende finalisten Sietse van der Meer (1989) en Tjepco Miedema (1999). En wat is de kaatswereld zonder liefhebbers? Willem Koopmans is zo'n échte PC liefhebber en heeft in zijn leven veel gedaan in het kaatsen. De column komt van Jacob Stelwagen en de muziek van de Hitsingers.
Het PC Café is op zaterdag 27 juli om 18.00 op de radio te beluisteren.

Zondag de jaren 1969 en 1979 centraal

Met de dagen neemt de PC koorts ook toe. Op zondag is het tijd voor nostalgie in het café. Geert praat met zijn gasten uitgebreid over de PC's van 1969 en 1979. Om hierover mee te praten zijn de winnaars van 1969 te gast: Johan van Seijst en Sikke Sikkema. In het andere jaar, 1979 won Sake Saakstra en kon Tsjisse Wallendal daarnaar fluiten, ondanks zijn sensationele spel met zijn Belgische kaatswant. De column komt van Bonne Stienstra en de muziek van de Hitsingers.
Het PC Café is op zondag 28 juli om 18.00 te beluisteren.
Denk erom: de uitzendingen van zaterdag en zondag worden van 11.00 tot 12.00 uur opgenomen en later op de dag, om 18.00 uur uitgezonden bij Omrop Fryslân op de radio.

Jillert Anema te gast op dinsdag

Een dag voordat het staat te gebeuren op het Sjûkelân komen de kaatsliefhebbers nog eenmaal bij elkaar voor het PC Café. Op dinsdag zijn schaatscoach Jillert Anema, geboren in de kaatshoek, Folkert van der Weij (winnaar 2009) en een fietsende Belg te gast. En noch een zeer bijzonder verhaal van een dief die dik vijftig jaar geleden iets gestolen heeft van de PC, spijt gekregen heeft en in het PC Café langskomt om daarover te vertellen. De column komt van Janny van der Meer en muziek van Gurbe Douwstra.
Het PC Café is op dinsdag 30 juli om 18.00 te beluisteren.
PC Café is op zaterdag 27, zondag 28 en dinsdag 30 vanaf 19.00 uur te beluisteren bij Omrop Fryslân op de radio. Het programma is na de uitzending op de radio terug te beluisteren op Omropfryslan.nl/keatsen.
Woensdag 31 juli is de PC de hele dag live te volgen bij Omrop Fryslân op TV, radio, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. De dag start om 8.00 met de toespraak van de PC-voorzitter. Daarop volgend zijn de partijen van de eerste tot de laatste slag te volgen.