VIDEO: vooruitkijken op de SKS en IFKS in het Skûtsje Kafee

De avond voordat het skûtsjesilen lostbarst kijkt Omrop Fryslân met schippers en bemanningsleden vooruit op de SKS en IFKS. In het Skûtsje Kafee schuiven onder andere de twee kampioenen van 2018 aan: Douwe Visser van Grou en Geale Tadema van Eastermar. Het Skûtsje Kafee is vrijdag 26 juli van 18:00 tot 19:00 uur te beluisteren via Omrop Fryslân op 92.2 FM.
Douwe Visser werd met Grou kampioen in de SKS, Geale Tadema deed dat met Eastermar in de IFKS. Beiden hebben dezelfde adviseur aan boord: Tammo Oosterhof. Ook hij schuift aan in het Skûtsje Kafee.
Met Jeroen de Vos en Gerhard Pietersma hebben we het over 'pieken op het juiste moment' en de jongere generatie is ook vertegenwoordigd: Arjen de Jong, Pieter Jilles Tjoelker en Steven Sijsling komen langs.
Het Skûtsje Kafee is dit jaar op de Domani, het volgschip van Drachten. Schipper Jeroen Pietersma en zijn bemanning hebben lang aan het skûtsje gewerkt waardoor de voorbereiding op het seizoen korter is geweest dan andere jaren. De presentatie is in handen van Geartsje de Vries en Afke Boven, muziek is er van The Bounty Hunters.
© Omrop Fryslân
Het Skûtsje Kafee, live vanuit Grou, vrijdag 26 juli om 18:00 uur op 92.2FM.