Partuur Dijkstra wint kaats-off en plaatst zich als laatste voor de PC

Het partuur van Paul Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Stefan van der Meer heeft donderdagavond in Franeker de kaats-off gewonnen. Zij plaatsen zich daarmee als zestiende en laatste partuur voor de 166e PC van komende woensdag op het Franker Sjûkelân.
Partoer Dijkstra wint keats-off
In de finale won het partuur Dijkstra met 5-4 en 6-0 van Gerrit Jan Duiven, Hendrik Bouwhuis en Leon Bekema. De twee parturen in de finale stonden al 16e en 17e op de ranking. In de finale ging het in het begin redelijk gelijk op, maar later bleek het trio Dijkstra favoriet.
Eerder was het trio Dijkstra al mei 5-2 en 6-6 te sterk voor Tuinenga, Bos en De Groot. In de halve finale heeft het trio Duiven ook gewonnen, met 5-2 en 6-4 van Baarda, De Groot en De Jong.
Met de kaats-off werd het mooie weer van donderdag bewust ingezet als tactiek. Althans, de zon zorgde ervoor dat er expres veel hoge ballen achterin werden geslagen.
Deelnemende parturen
- 16e op de ranking
Paul Dijkstra
Hendrik Jan van der Velde
Stefan van der Meer
- 17e op de ranking
Gerrit Jan Duiven
Hendrik Bouwhuis
Leon Bekema
- 18e op de ranking
Wierd Baarda
Marco de Groot
Roel Pieter de Jong
- 19e op de ranking
Corné Tuinenga
Wiebe Wessel Bos
Gjalt Sjirk de Groot
Loting 1e ronde kaats-off
Dijkstra vs Tuinenga
Duiven vs Baarda
De keats-off finale © Koninklijke Nederlandse Kaatsbond
De loting voor de PC is komende maandag. Zowel de loting als de PC zelf zijn uitgebreid te volgen bij Omrop Fryslân op internet, radio en televisie.