Waterscouting Sint Maarten op visite in en om het Snitser Mar

Tot zaterdag is er een groep van 35 padvinders uit Hoofddorp op visite in Fryslân: de kinderen van waterscouting Sint Maarten. Er zijn namelijk verschillende soorten: naast land- en luchtscouting dus ook een waterscouting. En waar kunnen ze beter terecht dan in Fryslân als het om water gaat?
Skouting © Omrop Fryslân, Willem de Vries
De groep is donderdag bij het Snitser Mar, tussen Terherne en Terkaple. Maar zij reizen de volledige provincie door, de groep is bijvoorbeeld ook al in Leeuwarden en Sneek geweest. Er worden onder andere zogenoemde 'hikes' gedaan: kamptochten zonder begeleiding in een boot bij steden en meren langs. Daarbij moeten de padvinders hun eigen slaapplaats en eten regelen.
Een belangrijk onderdeel van het programma is het zeilen. Er zijn zeilwedstrijden en er worden ook andere spelletjes op het water gedaan. En natuurlijk is er 's avonds muziek.
Verslaggever Willem de Vries spreekt kinderen van de waterscouting
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
De padvinders zijn al twee weken in onze provincie. Elk jaar probeert de groep een andere locatie aan te doen. "We vonden het nu wel weer eens tijd voor Friesland," zegt een van de leiders van de scouting. Zij hebben eigen boten meegenomen.
Verslaggever Willem de Vries en de leiding van de scouting
Wetterskouting Sint Maarten op besite yn en om de Snitser Mar