Eerste pakketten Voedselbank naar Schiermonnikoog

Iedere dag ontbijt, lunch, diner en soms nog wat lekkers tussendoor. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben het wat krapper en moeten de voorraad aanvullen via de Voedselbank. In de gemeente Noardeast-Fryslân zitten ze rond de 70 voedselpakketten, maar er zijn vijf gezinnen bijgekomen van het eiland Schiermonnikoog.
De Voedselbank gaat vrijdag de eerste voedselpakketten naar Schiermonnikoog brengen. Van het eiland kwam het verzoek om pakketten te verzorgen voor vijf gezinnen, die op het eiland wonen. Het leven op het eiland is duurder en daarom worden de pakketten thuisgebracht, terwijl de mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân de pakketten moeten ophalen. "Zo hoeven de mensen niet met de boot", zegt voorzitter Gerard Timmerman.

Geen brood in de pakketten

De pakketten zijn hetzelfde als de pakketten voor mensen op de wal, alleen zit er op het eiland geen brood bij. "Als het brood onderweg ontdooit, dan kunnen de mensen het daarna niet meer invriezen, want dan komen er schimmels in", zegt Timmerman. Andere producten in het de pakketten zijn wel hetzelfde, zoals thee, rijst, frisdrank en groente.
Het was wel een verrassing voor de organisatie van de Voedselbank, omdat er vaak van uitgegaan wordt dat er met namen rijke mensen op het eiland wonen. "Wij kregen het verzoek, toen net het bericht kwam dat het eiland de meeste miljonairs telt", vertelt Timmerman. De vrijwilligers zijn blij dat de armere mensen op Schiermonnikoog de Voedselbank ook weten te vinden.
Foarsitter Voedselbank Noardeast-Fryslân Gerard Timmerman