Deze week in onze provincie: SKS, fierljeppen en het Veenhoop Festival

Iedere zomer is er veel te beleven in Fryslân. Omrop Fryslân licht deze zomer iedere week een paar evenementen uit die je niet mag missen. Deze week: het SKS Skûtsjesilen, de Nationale Fierljep Manifestatie en het Veenhoop Festival.
De skûtsjes yn aksje by in eardere SKS-wedstriid © SKS
SKS Skûtsjesilen
Veel Friezen kijken er al lang naar uit: de start van het SKS Skûtsjesilen. Zaterdag 27 juli is in Grou de eerste wedstrijd van het kampioenschap. Bij Tijnje is het spektakel het beste te volgen. Onder voorbehoud van het weer begint de wedstrijd om 14.00 uur. De Omrop zit natuurlijk weer bovenop het skûtsjesilen. Op onze themapagina omropfryslan.nl/skutsjesilen houden we jou over alles rondom het skûtsjesilen op de hoogte.
Fierljepster Marrit van der Wal © Martin de Jong
Nationale Fierljep Manifestatie
Ook op zaterdag 27 juli is de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM). Voor de 31e keer wordt het grote fierljepfeest in It Heidenskip georganiseerd. Het thema van dit jaar is 'leger'. Springers en toeschouwers worden aangemoedigd om zich in stijl op te tooien. De hele dag wordt er geljept, maar de grote finale van de verschillende klassen begint om 19.00 oere. Naast het fierljeppen zijn er nog verscheidene andere activiteiten, zoals een zweefmolen.
Het evenement is niet gratis. De entreeprijzen zijn 7,50 euro voor volwassenen en 3,50 voor jeugd onder de 12 jaar. Meer informatie vind je hier.
It terrein fan it Veenhoop Festival © Veenhoop Festival
Veenhoop Festival
Sinds jaar en dag luidt het Veenhoop Festival de start van de bouwvak in. Ook komende vrijdag is dat het geval. Op het podium staan dit jaar onder andere Europe, Queenmania en De Hûnekop. Ook is maandag na de eerste SKS-wedstrijd in De Veenhoop het skûtsjesilersfeest in de feesttent. Het Veenhoop Festival is van vrijdag 26 juli tot en met maandag 29 juli. Voor de vrijdag, zaterdag en maandag zijn nog kaarten beschikbaar. Meer informatie vind je op de websidt van het festival.