Fryslân Fêstlein: "Herinneringen ophalen in Sybrandy's Speelpark"

Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland. Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerreeks Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Deze keer gaan we met Hester Witbraad in de tijd terug naar het 'Fûgeltsjepark' in Rijs, oftewel Sybrandy's Speelpark. Een plek waar veel Friezen herinneringen aan hebben.
Fryslân Fêstlein diel 5 Fûgeltsjepark
Hester ging met haar familie altijd op vakantie naar Sybrandy's Speelpark. "Onze vader had geen rijbewijs en dus konden we niet ver weg," zo vertelt ze. "Wij gingen dan met een pick-up van onze oom naar Rijs toe. We moesten ons wel verstoppen als de politie kwam, want los in die bak zitten mocht natuurlijk niet."
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
"We kwamen hier altijd en ik heb hier veel herinneringen, dan is de sluiting van het park wel jammer." Over enkele weken gaat het speelpark in Rijs definitief dicht. "Ja, dat vind ik zo zonde want ik had gehoopt dat ik hier nog met mijn kleinkinderen heen kon."
Hester vertelt over haar vakantiefoto
'Fryslân Fêstlein'
Heeft u ook een bijzondere foto van een vakantie in Fryslân? Laat het ons weten! Stuur uw foto en verhaal naar foto@omropfryslan.nl