Werkstraf inwoner Oosternijkerk om mishandeling met bierglas

Een 29-jarige inwoner van Oosternijkerk heeft een werkstraf van 120 uur gekregen, omdat hij iemand anders had mishandeld met een bierglas. De man had ruzie met een groepje over een taxibusje. Toen sloeg hij iemand met het bierglas op z'n arm. Het slachtoffer liep een diepe snijwond in z'n pols op, die met 13 hechtingen dichtgemaakt moest worden.
Rjochter © Omrop Fryslân, Joris Kalma
De Oosternijkerker kreeg bij een taxibus in de nacht van 25 november vorig jaar op de Markt in Dokkum ruzie met een groepje uit Damwâld. De taxichauffeur wilde de verdachte en zijn vrienden niet meenemen.
Daarna vielen er klappen en de verdachte zou hebben geprobeerd om iemand met een bierglas op z'n hoofd te slaan. Een vriend die zijn arm ertussen stak, kreeg een heftige snijwond.

Rechter gelooft verhaal taxichauffeur

De Oosternijkerker ontkende, maar de rechter ging uit van het verhaal van de Damwâldsters en de nuchtere taxichauffeur. Bovenop de werkstraf kreeg de Oosternijkerker een voorwaardelijke celstraf van een maand. Hij moet een schadevergoeding van 380 euro betalen aan het slachtoffer met de snijwond.