liveblog | 23 juli 2019

LIVEBLOG: Tropisch warm, vertragingen op het spoor en op Afsluitdijk

Het KNMI heeft code oranje ingesteld, Liander verwacht meer stroomstoringen en verschillende evenementen worden aangepast of afgelast.
Laatst bijgewerkt: 24 juli 2019, 15:23 uur
woensdag 24 juli 2019
07:22

Nieuw liveblog

Kijk hier voor het liveblog van woensdag.
dinsdag 23 juli 2019
18:44

Flesjes veroorzaken autobrand

Je kunt flesje water beter niet in je auto laten liggen. Het water in de flesjes kan namelijk als een vergrootglas werken, waardoor een autobrand kan ontstaan. De brandweer van Oklahoma heeft onlangs een test uitgevoerd, waarbij ze een flesje water in het volle zonlicht in de auto lieten liggen. Volgens hun test versterkte het water de warmte van het zonlicht met maar liefst 120 graden.
17:47

Workum beach

17:45

Stilstaan op de Afsluitdijk

De brug in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand kan niet meer helemaal dicht door de warmte. De brandweer koelt de brug daarom met water. Het verkeer richting Noord-Holland wordt over de andere rijstrook geleid.
© Kappers Media
17:32

Vertraging op het spoor

Er werd al gewaarschuwd voor meer storingen op het spoor en dat was niet voor niets, blijkt vandaag. Vanochtend waren de eerste vertragingen al tussen Leeuwarden en Groningen, vanmiddag vielen er ritten uit tussen Leeuwarden en Harlingen Haven en ook vanavond gaat het mis: door een sein- en wisselstoring is er geen treinverkeer tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Arriva zet daarom bussen in.
Spoorbeheerder ProRail verwacht dat het tot 20.00 uur duurt.
17:05

Zo was het vandaag

Dei 2 waarmte