Fryslân Fêstlein: "Geef mij maar het Friese water, anders wordt ik ziek"

Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland. Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerreeks Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Deze keer de familie Siccama, die al 30 jaar met hun boot over het Friese water vaart.
Fryslân Fêstlein: "Jou my mar it Fryske wetter, oars wurd ik siik."
Auke en Trienke Siccama varen al 30 jaar op het Friese water. Met hun familie zijn ze overal in de provincie geweest. "Ik vind alle delen van Fryslân mooi, maar als ik echt moest kiezen zeg ik dat de Hegemer Mar eruit springt. Maar eigenlijk maakt het mij niet veel uit, als ik maar op het Friese water zit," zegt Siccama. "Daarbuiten wordt ik ziek," vertelt ze met een knipoog.

Foto

Hun vakantiefoto is in 1992 al genomen en de foto is voor de familie Siccama bijzonder. "Onze jongste zoon staat er ook op," zo vertelt Trienke. "Hij wil eigenlijk nooit op de foto, maar nu hebben we hem toch," zegt ze. "De kinderen gingen altijd graag mee op vakantie. Ze hebben nu zelf ook een boot gekocht, dus dat gevoel blijft er wel in."
© Omrop Fryslân
Op de foto heeft de familie nog een kleine boot van 7 meter, maar dat is door de jaren heen veranderd. "We hebben nu een van meer dan 13 meter," vult Auke zijn vrouw aan. "Wij hebben alles zelf gebouwd," vertelt hij trots. "De eerste keer dat we ermee weggingen, was dat zo'n apart gevoel. Ik was erg bang, maar alles kwam goed."
Auke en Trienke Siccama over hun dierbare vakantiefoto
'Fryslân Fêstlein'
Hawwe jo ek in bysûndere foto fan in fakânsje yn Fryslân? Lit it ús witte! Stjoer jo foto en ferhaal nei foto@omropfryslan.nl