Jeanine en Hester liepen de Nijmeegse Vierdaagse voor het goede doel: "Ter nagedachtenis aan ons moeder en oma"

Jeanine en Hester Kuipers uit Deinum liepen de Nijmeegse Vierdaagse. De moeder van Jeanine en de oma van dochter Hester overleed aan de Ziekte van Kahler, een kankersoort. Ter nagedachtenis aan hun moeder en oma haalden beide dames geld op in de strijd tegen kanker. "We hopen dat we voor veel mensen iets kunnen betekenen, uit naam van ons moeder."
© Omrop Fryslân
Vier dagen lang iedere dag vijftig kilometer lopen om in totaal 2000 euro in te zamelen: dat was het doel van Hester en Jeanine. En met succes, want vrijdag kwamen beide dames over de finish van de Nijmeegse Vierdaagse. Moeilijk hebben ze het niet gehad. Hester: "Alleen de tweede dag had ik het wat lastig. Maar de derde en vierde dag gingen beter dan de eerste."

Trainen bij de McDonald's

Om de Vierdaagse te lopen, hadden moeder en dochter de nodige voorbereidingen getroffen. Jeanine: "We hebben vanaf april frequent getraind. Dan liep ik 's ochtends om zes uur van Deinum naar Harlingen en dan naar de McDonald's voor een ontbijtje. En dan terug, dan had ik mijn afstand voor die dag er weer op zitten."
Ik was blij dat ik de zonnebril op had, zodat mensen mijn tranen niet konden zien
Jeanine Kuipers
Het plan om te lopen voor het goede doel ontstond toen de moeder van Jeanine en de oma van Hester op haar crematie geen bloemen wilde, maar vroeg of mensen wat geld wilden overmaken naar KWF Kankerbestrijding. Jeanine: "Onderweg werden we geregeld aangesproken vanwege onze vlaggetjes. Voor mij waren er ook dagen dat ik blij was dat ik even de zonnebril op, dan konden mensen mijn tranen niet zien."

Even slikken

Vooral de wandeling langs het Radboud Ziekenhuis deed veel met beide dames. "We liepen langs het Radboud waar patiënten in de schaduw zaten om ons aan te moedigen, dat was wel even slikken", geeft Jeanine toe.

Volgend jaar weer wandelen

Doel was om in totaal 2000 euro op te halen voor het goede doel. En dat is voor een groot deel gelukt. Zondag stond er 1600 euro op de rekening. Hester: "We doen volgend jaar weer mee. We moeten alleen nog even kijken of we 40 of 50 kilometer doen. Dan lopen we weer gewoon voor onszelf." Jeanine: "Het is fantastisch dat zo veel mensen ons financieel hebben gesteund, maar voor een groot deel komt die steun uit onze eigen vriendenkring. We kunnen niet ieder jaar weer een beroep doen op deze mensen."
Moeder Jeanine en dochter Hester lopen tegen kanker

Ook doneren?

Wilt u ook geld doneren voor de strijd tegen de Ziekte van Kahler? Doneren kan via rekeningnummer NL38 AEGO 0742 1119 46, t.n.v. A. Kuipers eo JAL Spanjer.