Anne Tauber wint NK Mountainbike

Mountainbiker Anne Tauber uit Oranjewoud is zondat in Sittard Nederlands kampioene mountainbiken geworden. In afwezigheid van titelverdediger Anne Terpstra was Tauber de grote favoriet. Zij maakte deze rol meer dan waar door de nummer twee en drie Annemarie Worst en Sophie von Berswordt ver achter zich te laten.
© ANP Foto
Tauber werd twee jaar geleden in Landgraaf ook al Nederlands kampioene. Eind deze maand is het Europees kampioenschap mountainbiken in het Tsjechische Brno. Tauber is echter niet geselecteerd door bondscoach Gerben de Knegt.

Lastig parcours

De paden waren smal, dus de aandacht moest er goed bij blijven, volgens Tauber. "Het was een mooi, maar wel een technisch parcours. Bij de klim na het technische stuk keek ik achterom en toen dacht ik: nu moet ik doortrekken." Vervolgens lukte het om te winnen.

Trots

Tauber is erg trots op haar overwinning. "Ik was echt ontzettend blij, je krijgt toch een rood-wit-blauwe trui aan en die draag je toch een heel jaar. Ik rijd maar één wedstrijd in Nederland in het jaar, dat is het WK. Dus als je bij internationale wedstrijden kunt laten zien dat je Nederlands kampioen bent, dat is vooral heel erg leuk."
Mountainbiker Anne Tauber uit Oranjewoud