Noppert onderuit tegen Anderson bij debuut op de World Matchplay

Darter Danny Noppert is er bij zijn debuut op de World Matchplay in het Engelse Blackpool niet in geslaagd de eerste ronde door te komen. Tegen titelverdediger Gary Anderson ging Noppert, voornamelijk vanwege een matig begin, met 10-6 onderuit. Diverse gemiste dubbels in die beginfase waren funest voor de 28-jarige Jouster, die ook met zijn scores vaak niet goed kon meekomen.
© Orange Pictures
"Ik miste heel veel dubbels", zo zei hij na afloop van de wedstrijd tegen de collega's van RTL7. "Voornamelijk in de beginfase heb ik het laten liggen. Ik denk dat het aan mijn ervaring ligt op deze grote podia; die heb ik nog niet zo heel erg veel. Ik baal hier enorm van."

Beginfase

De eerste drie legs gingen relatief eenvoudig naar titelverdediger Anderson, ondanks diverse gemiste dubbels van Noppert. De laatste leg voor de eerste onderbreking ging wel naar de Fries: 4-1. De dubbels bleven daarna moeizaam lopen voor beide darters.
Tweevoudig wereldkampioen Anderson gooide in de zevende leg een knappe finish van 135 op de 'bullseye' uit. Daarmee kwam de Schot op in 6-1 voorsprong. Anderson leek richting de winst te gaan, maar door een 'break' van de Jouster kon Noppert toch op 6-2 komen. Ook de leg daarna ging via dubbel tien naar de Fries.

'Comeback' Noppert

Na de tweede pauze stond Anderson met 7-3 voor. Toen de Schot diverse dubbels miste, profiteerde Noppert en kwam hij terug: 7-5. Met een sterke 76-finish van de Jouster kwam hij zelfs op zes legs. Het ritme van Noppert werd vervolgens gebroken door een 160-finish en de 9-6 van Anderson. Een leg later trok die de wedstrijd naar zich toe.