Afsluitdijk zondag weer één dag open speciaal voor fietsers

Zondag is de Afsluitdijk weer één dag open voor fietsers. Er wordt de komende jaren gewerkt aan verbetering van de Afsluitdijk en daardoor kan het fietspad een paar jaar niet gebruikt worden. In overleg met de aannemer, belangenorganisaties van fietsers en wandelaars stelt Rijkswaterstaat een fietspad deze zomer vier dagen open. Zondag is de tweede dag.
© Kappers Media
Om er voor te zorgen dat alles veilig verloopt, neemt Rijkswaterstaat volop voorzorgsmaatregelen. "Het vraagt behoorlijk wat voorbereiding om het fietspad open te stellen", vertelt projectmanager Joost van Beek. "We moeten verkeersmaatregelen nemen, een stuk vangrail verwijderen en tijdens het gehele evenementen hebben we verkeersregelaars die fietsers de juiste weg wijzen zodat alles veilig verloopt. Ik raad iedereen aan om de instructies goed op te volgen."
De eerste keer dat de Afsluitdijk weer opengesteld werd voor fietsers, kwamen er maar liefst duizend mensen op af. Van Beek: "Ik hoop dat er ook dit keer weer volop fietsers gebruik van deze mogelijkheid gaan maken." Het eerste stuk van de dijk is inmiddels verstrekt, vertelt Van Beek. "De eerste kilometer van de 32 is aangepakt. Automobilisten kunnen zien dat we druk aan het werk zijn."
Projectmanager Joost van Beek