Paardendagen Sumarreheide: "Paardenmensen zijn niet bang voor een beetje water"

Ondanks de slechte weersvoorspellingen voor zaterdag verwacht de organisatie van de Paardendagen in Sumarreheide niet dat mensen weg zullen blijven. Vooral op zaterdagmiddag is het altijd druk bij het concours. Voorzitter Sietse de Boer gaat er vanuit dat het publiek ook dit jaar massaal naar de keuring en het Nederlands kampioenschap Tandem-rijden komen. "Paardenmensen zijn niet bang voor een beetje water."
© ANP Foto
Ook dit jaar is Sumarreheide een weekend lang weer 'Het Paardendorp' van Fryslân. De Boer verwacht vooral zaterdagmiddag veel publiek bij het Nederlands kampioenschap voor tandems, waarbij er twee paarden voor elkaar voor een Friese sjees lopen. "Dat is zeer spectaculair", belooft de voorzitter. "Het Friese paard staat volop in de belangstelling. De bond wijst ieder jaar een aantal concoursen aan waar de kampioenschappen verreden mogen worden. Dat wij daar ook tussen zitten, daar zijn we zeer trots op."
Op de vraag of de organisatie ook nog noodmaatregelen neemt voor het slechte weer, haalt De Boer de schouders op. "We handelen naar bevind van zaken. De veiligheid van mens en dier moet voorop staan. Wanneer het niet vertrouwd is, dan stoppen we even. Maar we geven niet zomaar op."
Sietse de Boer, voorzitter van de Paardendagen in Sumarreheide