SC Cambuur verliest in het geheim van Mous en Van Wermeskerken

SC Cambuur heeft vrijdagmiddag een besloten oefenwedstrijd verloren tegen en bij PEC Zwolle, de nieuwe club van Xavier Mous en Sai van Wermeskerken. De Leeuwarders kwamen nog wel op voorsprong, maar gingen toch met ruime cijfers onderuit (4-1).
© www.orange-pictures.nl
Trainer Henk de Jong blikt terug op de wedstrijd
Alleen de pers was uitgenodigd voor de wedstrijd. Bij de Zwollenaren begonnen oud-SC Cambuurspelers Mous en Van Wermeskerken op de bank. Mous moest negentig minuten lang toekijken, terwijl Van Wermeskerken een halfuur voor tijd binnen de lijnen kwam. Zijn ploeg ging toen al aan de leiding na twee doelpunten vlak voor rust van Iliass Bel Hassani (2-1). Robert Mühren had SC Cambuur na twintig minuten op voorsprong gezet.
Twintig minuten voor het einde breidde PEC Zwolle de score uit: Bel Hassani was dit keer de aangever, Stanley Elbers de afmaker (3-1). Oud-SC Heerenveenspeler en Ajaxhuurling Dennis Johnsen bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 4-1.
PEC Zwolle - SC Cambuur 4-1 (2-1). 20. Mühren 0-1, 38. Bel Hassani 1-1, 39. Bel Hassani 2-1, 68. Elbers 3-1, 74. Johnsen 4-1.
Opstelling SC Cambuur: Bos; Van Deelen, Schouten, Van der Kaap, Sambissa; Jacobs, Akoy, Maulun, Paulissen; Mühren, Robertha.
Over drie weken begint het nieuwe seizoen alweer voor de Leeuwarders. Ze spelen dan tegen de oude club van trainer Henk de Jong: De Graafschap. Tussen nu en de start van de eerste divisie speelt SC Cambuur ook nog tegen Jong Ajax en Volendam.