Conferentie van universiteiten in Leeuwarden voor natuurinclusieve landbouw

Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Wageningen University & Research (WUR) slaan de handen ineen voor natuurinclusieve landbouw in Noord-Nederland. In de herfst zal er daarom een conferentie worden georganiseerd in Leeuwarden, op Campus Fryslân als onderdeel van de RUG. Voorzitter van het college van bestuur van de RUG Jouke de Vries: "Wij pakken deze duurzame onderzoeksuitdaging graag samen met de WUR op. Het doel is een overkoepelend kennis- en innovatieplan voor de landbouwprogramma's hier in het Noorden, maar ook elders."
© Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
Voor de samenwerking hebben bestuursvoorzitter De Vries en WUR-rector Arthur Mol donderdag een zogenoemde intentieverklaring ondertekend. Doel van de verklaring is dus om natuurinclusieve en duurzame landbouw te combineren met de ontwikkeling van het platteland in het noorden van Nederland.
Volgens Mol kan de samenwerking verder bouwen op meer dan dertig initiatieven die al bestaan, naast bijvoorbeeld Dairy Campus en Wetsus in Leeuwarden.

Conferentie

Om de plannen uit te werken zal er dus in de herfst een zogenoemde gemeenschappelijke werkconferentie worden gehouden in Leeuwarden. Daar zullen onderzoekers van RUG en WUR aan deelnemen, maar ook externe partners. Wanneer de conferentie precies zal worden gehouden, is nog niet bekend.