Fotokunstwerk in de 'Paardendobbe' van Marrum geplaatst

Midden in de 'paardendobbe' van Marrum is woensdag een fotokunstwerk geplaatst. Het werk is van Marcel van Luit en maakt onderdeel uit van de wandelroute 'Dobbepaarden,' een initiatief van Sense of Place, It Fryske Gea en dorpsbelang Marrum. Het kunstwerk vertelt het verhaal van de 150 paarden die in 2006 ingesloten raakten op de rand van de dobbe na een zware storm op It Noarderleech.
Keunstwurk yn de Hynsterdobbe fan Marrum pleatst
In december hebben de drie initiatiefnemers een wandelroute van 7 kilometer aangelegd achter de zeedijk bij Marrum. "De route brengt het verhaal van de paarden van Marrum en de bijzondere reddingsactie met amazones tot leven in het landschap. Het kunstwerk in de Ozingadobbe vormt het slotstuk van dit project', vertelt Wendy Gooren van Sense of Place.
Het kunstwerk is te zien vanaf de rand van de dobbe. "Van een afstand is het kunstwerk niet te zien omdat dat niet in de omgeving past," legt Joop Mulder van Sense of Place uit.
Voor het plaatsen van het kunstwerk is het water uit de dobbe gehaald. Donderdag wordt het water terug gepompt en ligt het fotokunstwerk op het water. Wanneer het water hoog staat, komt de bovenkant van de foto ook wat omhoog omdat deze op het water drijft."
Verslaggever Maaike van der Hoek in gesprek met Joop Mulder van Sense of Place