Fries spreekt over klimaat voor 50.000 mensen op Szigetfestival

De 25-jarige Leeuwarder Milan van der Meulen zal op 9 augustus uit naam van oud-vicepresident van de Verenigde Staten, Al Gore, spreken op het Sziget Festival in Hongarije. Hij doet dat voorafgaand aan het optreden van DJ Martin Garrix, voor naar verwachting 50.000 bezoekers. Milan van der Meulen is duurzaam ondernemer en zet zich op deze manier concreet in voor het klimaat.
© Omrop Fryslân
Milan van der Meulen start bij Sziget met een petitie van jongeren om aandacht en actie te eisen voor het klimaat. Al Gore zal het publiek ook toespreken middels een videoboodschap.
De petitie pleit voor een ambitieuzer Europees klimaatbeleid en stelt concrete maatregelen voor. Alle festivalbezoekers kunnen met een zogenaamde QR-code scannen met de telefoon en zo de petitie ondertekenen. Later zal de petitie naar de nieuwe EU-president worden gestuurd.

Klimaat

Milan van der Meulen zet zich al sinds 2013. Zo probeert hij met zijn broer zoveel mogelijk mensen en bedrijven te laten overstappen op zonne-energie en is hij direct betrokken bij het Climate Reality Projekt van Al Gore in de Benelux. In 2016 stond Van der Meulen in de top drie van beste jonge ondernemers van Nederland en ook staat hij al drie jaar in de Duurzame Jonge 100.