Mogelijk MFC met bibliotheek in voormalig gemeentehuis in Stiens

Er zijn plannen voor een multifunctioneel centrum met een bibliotheek en zes appartementen in het gemeentehuis van de voormalige gemeente Leeuwarderadeel in Stiens. Volgens wethouder Hein de Haan van de gemeente Leeuwarden betekent de verhuizing van de activiteiten van cultureel centrum De Skalm en de bibliotheek naar hartje centrum van Stiens een impuls voor het dorp.
© Google Streetview
De gesprekken over de beste indeling van de beschikbare ruimte in het gebouw zijn nog volop gaande. Na de zomer wordt iedereen die ermee te maken heeft, de inwoners van het dorp en andere belangstellenden uitgenodigd voor de presentatie van de plannen . De gemeente Leeuwarden is er niet in geslaagd om, zoals eerder toegezegd, de plannen al voor de zomer te presenteren. Vandaar deze tussenstand van de betrokken partijen.
"We zijn nog aan het tekenen, maar we zijn er in principe uit met de hoofdgebruikers. Dat is in eerste instantie De Skalm, maar ook de bibliotheek en het wijkteam, en alle partijen die bij De Skalm huren. We zij nu zover dat we weten dat het erin past", zegt wethouder Hein de Haan over de plannen.