Fryslân Fêstlein: "Onze kleine meid voor het eerst mee op vakantie, dat was zo bijzonder"

Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland. Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerreeks Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Deze keer de bijzondere 'minivakantie' van Nynke Jongema. "Ons kleine meisje was net geboren en dus konden we niet ver weg. Dan is Fryslân de komende jaren ideaal."
Fotoboek rige diel 1
"Deze foto is voor mij heel bijzonder, omdat mijn dochter er ook op staat," vertelt Nynke, terwijl zij verliefd naar haar meisje Lieke kijkt. "Ze is vorig jaar oktober geboren en ze was een cadeautje. Wij zijn erg blij met haar en willen nu graag zoveel mogelijk aandenkens maken."

Je hoeft helemaal niet naar Barbados

"Wij waren toch al in Harlingen en hebben toen besloten om voor een dag naar Vlieland te gaan. Dat is wel een groot voordeel van Fryslân. Al in de haven voelt het als vakantie. Voor dat gevoel hoef je helemaal niet naar Barbados," grapt Nynke. "De kleine voor het eerst mee op vakantie, dat was zo bijzonder. Zij zag op de boot zo veel om zich heen. Ze vond het fantastisch, maar het is natuurlijk ook heel spectaculair allemaal."
Nynke Jongema over haar vakantie op Vlieland
'Fryslân Fêstlein'
Heeft u ook een bijzondere foto van een vakantie in Fryslân? Laat het ons weten! Stuur uw foto en verhaal naar foto@omropfryslan.nl