Geen gedoe met boeken in je koffer: bij de Strandbieb in Makkum is genoeg keuze

Een goed boek mee op vakantie: wie heeft het niet op het lijstje met spullen staan dat ingepakt moet worden? Maar boeken nemen zo veel ruimte in en zijn zwaar bovendien. Daar hebben ze in Makkum een mooie oplossing voor bedacht: de Strandbibliotheek van camping De Holle Poarte. Die is sinds afgelopen zaterdag weer open. Durkje Helfrich helpt iedereen aan een goed vakantieboek. "Op een goede dag hebben we wel zo'n 500 mensen over de vloer."
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
Het is het dertiende jaar dat de Strandbibliotheek open is. Initiatiefneemster Durkje heeft de hele dag aanloop. "Vooral als het mooi weer is. We hebben ook mensen die iedere dag de gratis kranten van ons lezen. Willen mensen een boek wat langer houden, dan kunnen ze een abonnement nemen."

Diverse activiteiten

Durkje heeft inmiddels een aantal dames in dienst, die de Strandbibliotheek open houden als zomerbaantje. Naast boeken organiseert de Strandbibliotheek ook diverse activiteiten. Zo kunnen kinderen naar de voorstelling 'Inkiepinkie' en zijn ze van harte welkom bij het knutselen in de bieb.
Verslaggever Bauke Deelstra neemt een kijkje bij de bieb
Het assortiment is afgestemd op de bezoekers van De Holle Poarte. Zo is er een omvangrijke sectie met Duitse boeken. En ook de kinderenboeken zijn volop te leen. Friese boeken zijn er echter niet zo veel. "Dat kan wel onze aandacht gebruiken", geeft Durkje toe.
Bauke leest voor in het Duits