Daniël Iseger keert even terug op hoofdklasse: "Ik vind kaatsen gewoon heel leuk"

"Dit was een ontzettend mooi weekend", zei Marten Bergsma na afloop van de hoofdklassepartij in Bolsward. Hij pakte dit weekend de dubbel, want ook in Heerenveen ging hij er samen met zijn maten Hans Wassenaar en Renze Pieter Hiemstra met de winst vandoor. In de finale won het partuur van Enno Kingma, Alle Jan Anema en Daniël Iseger. "Als we met zijn drieën ons niveau halen, dan kunnen we echt van iedereen winnen."
Marten Bergsma, Hans Wassenaar en Renze Pieter Hiemstra yn Boalsert © Henk Bootsma
Bergsma en zijn maten hadden dit seizoen een moeilijke start, maar hebben nu de smaak te pakken. "We lopen er vandaag doorheen. We maken bijna geen fouten en pakken zowel in het perk als aan de opslag punten", vertelt Bergsma. "Het geeft vertrouwen als je op 6-6 een paar keer een punt pakt."
Hun piek komt op het goede moment, want de PC komt steeds dichterbij. "Maar die dag is er nog niet. We zullen zien wat daar gebeurt. We gaan er vanuit dat we daar knallen. We weten nu wat we kunnen en dat is belangrijk. Dat vertrouwen en dit niveau moeten we vasthouden. Dan mag de PC wel komen."

Twee geblesseerde maten

In de finale trof partuur Bergsma het partuur van Daniël Iseger, Enno Kingma en Alle Jan Anema. Kingma stelde zich aan het begin van de cyclus met Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong, maar zij zijn beide geblesseerd. Door de punten van afgelopen partijen is Kingma toch zeker van de PC. "Daar heb ik hem met alle liefde heen geholpen", zei Iseger. "Ik hoop dat Pieter Jan en Sjoerd snel weer fit zijn. Die jongens horen op de PC thuis." Hoewel Iseger er vanuit gaat dat De Jong ten tijde van de PC gewoon weer fit is, sluit hij niet uit dat hij daar anders zelf kaatst. "Maar dan moeten ze me eerst vragen. Je weet het nooit."
In de eerste omloop versloegen Iseger en zijn maten het partuur van Gert-Anne van der Bos; het partuur dat Iseger nota bene zelf traint. "Dat is voor mij niet een moment waarop ik sta te juichen. Maar je staat in het veld om te winnen. Ik heb het spel nu van de andere kunnen bekijken en hier kunnen we op trainingen weer mee verder."

Wordt Iseger opnieuw gestraft?

Vorige week zondag viel Iseger ook bij Kingma en Anema in. Dat was op de hoofdklassepartij in Huizum. Iseger was toen vergeten dat hij nog een wedstrijd schorsing had staan. Hij was geschorst, omdat hij volgens de KNKB voor Goutum in plaats van Huizum hoort te kaatsen bij de afdelingspartijen.
Omdat hij vorige week heeft gekaatst, hangt hem nu opnieuw een straf boven het hoofd. "Ik had er beter om moeten denken en het is mijn eigen schuld. Ik had verkeerd gerekend, omdat ik geen rankingspeler meer ben en daardoor die wedstrijd officieel nog niet mocht kaatsen. Met de goede bedoelingen ben ik het veld weer ingestapt. Ik vind kaatsen gewoon heel leuk", zei Iseger daarover.