Graffiti-evenement Writer's Block wordt jaarlijkse activiteit

Het is de bedoeling dat er elk jaar een gebouw in Leeuwarden of elders in Fryslân, Groningen of Drenthe onder handen wordt genomen door graffitikunstenaars. Dat zegt Serge Hollander, een van de organiseren van het festival Writer's Block. Dit weekend heeft parkeergarage De Klanderij in Leeuwarden een nieuw uiterlijk gekregen met behulp van meer dan dertig graffitikunstenaars van over de hele wereld.
Graffityevenemint Writer's Block wurdt in jierliks barren 2
Het hele weekend konden mensen de kunstenaars aan het werk zien en het voorlopige resultaat bewonderen door mee te gaan op een speciale tour. Een paar honderd mensen deden dat. Ook omwonenden deden daaraan mee, laat Hollander weten.
Sommige omwoners waren voorafgaand kritisch, omdat ze niet wisten wat er precies op de muren van de garage zou komen. "In het begin was men soms nog wat kritisch, maar toen we klaar waren vond men het toch wel heel mooi. We hebben uit de buurt veel positieve reacties gekregen. Misschien moeten sommige bewoners nog wennen of zullen een aantal wellicht nooit wennen."
De parkeergarage is dinsdag weer open voor automobilisten, die hun auto willen parkeren.
Ferslachjouwer Wendy Kennedy seach by de parkeargaraazje