Partuur Bergsma heeft de vorm te pakken: nu ook winst in Bolsward

Het partuur van Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar heeft zondag het hoofdklassekaatsen in Bolsward gewonnen. Ze waren in de finale met 5-2 en 6-2 te sterk voor het partuur van Enno Kingma, Alle Jan Anema en Daniël Iseger.
Marten Bergsma
Het eerste bordje in de finale was voor het partuur van Bergsma. Daarna sloeg Bergsma de bal op 6-6 in het tweede eerst voor. Een eerst later werd het opnieuw 6-6. Ditmaal haalde Bergsma met een zitbal het eerst wel binnen.
Kingma kwam via een schone zes weer op gelijke hoogte, maar daarna ging het snel. Via eersten van 6-2, 6-4 en 6-6 liepen Bergsma c.s. uit naar 5-2. Op 5-2 en 6-2 maakte Hiemstra het af met een bovenslag op een opslag van Kingma. Hans Wassenaar werd uitgeroepen tot koning.
Hans Wassenaar © Henk Bootsma
De kleine premie was voor Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Zij gingen er in de halve finale met 5-1 en 6-2 af tegen het trio Bergsma.
Het partuur van Kingma had op de tweede lijst voor een verrassing gezorgd door met 5-4 en 6-6 te winnen van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Dat partuur had nota bene een voorsprong van 4-1.
Daniel Iseger
Het is de derde winst voor Bergsma c.s. in twee weken. Eerder wonnen ze in Harlingen en afgelopen vrijdag waren ze de sterksten in Heerenveen. Met nog ruim twee weken tot de PC lijkt het partuur van Bergsma de vorm dus op tijd gevonden te hebben, na een moeizaam begin aan het seizoen.
Kingma pakte twee dagen geleden met Alle Jan Anema en Jouke Bosje de kleine premie. Hij kan de rankingpunten goed gebruiken, want hij kaatst momenteel zonder zijn twee vaste maten: Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong zijn allebei geblesseerd.