BallonRadio komt terug met Jouster ballonfeesten

BallonRadio komt dit jaar weer terug bij de Ballonfeesten in Joure. BallonRadio was vroeger een begrip: met de oordopjes in of de autoradio aan: zo luisterden duizenden mensen op de Nutsbaan of in de berm naar BallonRadio.
© Foto Dick Verton
Lokale omroep Oskar Radio deed live verslag van de Ballonfeesten, maar eind 2007 stopte Oskar Radio & TV en zo kwam er ook een einde aan BallonRadio.

Een team van presentatoren met Renze Lolkema, Wiebe Krist, Hans Eisma, Douwe van der Kooij, Anne de Boer, Will Vandersloot en Erica Krikke doet dit jaar verslag van het stijgen van de ballonnen en houdt interviews met de ballonvaarders, gasten en bekende Friezen. Er zijn ook live-optredens.

Sfeerimpressie

Oud-medewerkers werken nu samen met de vrijwilligers van Radio Spannenburg, de huidige lokale omroep van de gemeente De Fryske Marren. "Onze insteek is om met BallonRadio een prachtige sfeerimpressie te geven van de 34ste editie van de Friese Ballonfeesten", licht oud-Oskariaan Will Vandersloot toe.
BallonRadio is dit jaar vanaf de Nutsbaan te beluisteren vanaf komende woensdag tot en met zaterdag, elke avond tussen 18.00 en 21.00 uur.
© Foto Dick Verton
De uitzendingen zijn van 17 tot en met 20 juli te volgen via de frequenties van Radio Spannenburg (96.4 FM in de ether, op de kabel 104.1 FM) en online op www.radiospannenburg.nl.