Geen Garden of Dance tijdens Sneekweek

Garden of Dance, het dansfeest in de Sneekweek, gaat dit jaar niet door. De organisatie van het festival kan zich niet vinden in de voorwaarden die gemeente Súdwest-Fryslan aan de vergunning verbindt. Daarom heeft de gemeente de vergunning voor het festival geweigerd. Het evenement zou van 2 tot 10 augustus in Sneek plaatsvinden.
It dancefeest yn de Snitswike © Organisaasje Garden of Dance
Het festival werd afgelopen jaren altijd in de tuin van het stadhuis in Sneek georganiseerd, maar de tuin is onbeschikbaar, omdat het gemeentehuis wordt verbouwd. Als alternatief werd het Bristolterrein in de stad aangewezen.
Voor die nieuwe locatie moest de gemeente een nieuwe vergunning afgeven. Na gesprekken met omwonenden en de organisatie gaf de gemeente aan dat er aan die vergunning wel voorwaarden en beperkingen zaten. Toen de organisatie reageerde dat ze daar niet mee uit te voeten kunnen, heeft burgemeester Jannewietske de Vries besloten de vergunning voor Garden of Dance dit jaar te weigeren.

Organisatie snapt er niets van

De organisatie van Garden of Dance is enorm teleurgesteld. Op hun Facebookpagina laten ze dat weten: "Ondanks eerdere toezeggingen tussen gemeente Súdwest-Fryslân en organisatie Garden of Dance heeft de gemeente de toezegging ingetrokken en heeft aangegeven de vergunning niet te verlenen. Dit naar aanleiding van de ingestuurde zienswijzen van meerdere bewoners van de gemeente SWF."
De organisatie betreurt het besluit van de gemeente, maar legt zich er voor dit jaar bij neer.

Burgemeester snapt teleurstelling

"Ik vind het belangrijk dat zowel omwoners als de ondernemer worden gehoord", zei de burgemeester in het persbericht van de gemeente. "Op het moment dat de ondernemer zich niet kan vinden in de beperkingen die de gemeente aan de vergunning verbindt, betekent dat dat er dit jaar geen Garden of Dance in de Sneekweek wordt gehouden."
De burgemeester snapt dat het besluit voor veel jongeren teleurstellend zal zijn. "Ik wil iedereen vragen er een mooie Sneekweek van te maken. Er zijn genoeg ingrediënten om er iets moois van te maken", schrijft ze.