Transportondernemer Boonstra: "We moeten wel voorop lopen, anders zijn we er straks niet meer"

"We moeten wel voorop lopen, anders zijn we er straks niet meer", dat stelt transportondernemer Willem Boonstra uit Haulerwijk. Hij is de derde generatie van het bedrijf waar nu zo'n 160 mensen werken. Het bedrijf rijdt al twee jaar met een elektrische vrachtwagen en verwacht ook dat de zelfrijdende vrachtwagen gauw zijn intrede zal doen.
Willem Boonstra fan Boonstra Haulerwyk © Omrop Fryslân, René Koster
In een branche waar zo erg op prijs wordt geconcurreerd, lijkt het vreemd om te investeren in zaken die nu alleen nog maar geld kosten. Boonstra ziet dat anders: "We willen voorop lopen en dat moet ook. Dat hebben we bijvoorbeeld in 2005 ook gedaan, toen met de automatisering van ons bedrijf. Achteraf durf ik wel te zeggen dat we er niet meer waren geweest, als we dat toen niet hadden gedaan. Voor de toekomst geldt dat duurzaamheid steeds meer een commerciële factor wordt, ook bij onze klanten. Daar willen we klaar voor zijn."
Willem Boonstra
Willem Boonstra is een van de gasten in de speciale zomeruitzending van Buro de Vries. Zondag, tussen 11 en 13 uur, strijkt het programma neer op het terras van café 'De Koperen Pomp' en zet dan het dorp Haulerwijk centraal.