Drietal Bergsma wint finale in Heerenveen van Van der Bos

Het partuur van Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar heeft vrijdagavond in Heerenveen de hoofdklassepartij vrije formatie op zijn naam geschreven. In de finale won het partuur met 5-3 en 6-4 van de verder dit seizoen oppermachtige Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra.
© Omrop Fryslân, Geert van Tuinen
De beide parturen gingen tot een stand van 3-3 nog aardig gelijk op. Het zevende eerste ging echter eenvoudig naar Bergsma, Hiemstra en Wassenaar, waarna het ook nog eens 5-3 werd. Bij een stand van 6-4 sloeg Tjisse Steenstra buiten, waarmee het partuur van Bergsma de winst pakten. Eerder deden ze dat al in Harlingen, twee weken geleden.
De kleine premie in Heerenveen was voor Enno Kingma, Alle Jan Anema en Jouke Bosje. Marten Bergstra werd na afloop van de finale uitgeroepen tot koning.

Dames in Bolsward

Op het kaatsveld in Bolsward wonnen Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra de hoofdklassewedstrijd voor de vrouwen. Zij versloegen in de finale Annet de Haan, Margriet Bakker en Marrit Zeinstra.