"Liever naar McDonald's dan in de klas?" Bij het Friesland College mag het

Het Friesland College is een samenwerking aangegaan met de negen McDonald's-vestigingen in Fryslân. Leerlingen van de opleiding Fastservice & Catering van ht Friesland College gaan meewerken in de vestigingen en krijgen er ook een deel van hun opleiding.
© Friesland College
De school zoekt bewust contact met de bedrijven in de regio, omdat dat vaak ook de toekomstig werkgevers van de leerlingen zijn. En zij kunnen nu dus een deel van hun opleiding volgen bij McDonald's. De school is een samenwerking aangegaan met de negen Friese vestigingen van de fastfoodketen.

Leren wat nodig is

"Vanaf komend studiejaar kunnen onze studenten in een praktijkroute bij de McDonald's-restaurants in Friesland precies datgene leren wat nodig is voor hun beroep", zegt Ida van Marion, directeur van de School voor Zorg, Service & Welzijn van het Friesland College. Het gaat dan om de leerlingen van de richting Fastservice & Catering.
De leerlingen kunnen hun praktijklessen volgen bij de fastfoodketen, een deel ook op de werkvloer zelf. "McDonald's staat bekend om haar uitstekende opleidingsfaciliteiten. We zijn dan ook blij met deze samenwerking", vertelt Van Marion.
De samenwerking gaat na de schoolvakantie in. Leerlingen krijgen na afloop van de opleiding een algemeen diploma, zodat ze ook bij andere bedrijven aan de slag kunnen.