MeiDy vangt ouders op die problemen hebben met de opvoeding van de kinderen

"Een veilige plek", dat is wat Amel vond in het opvanghuis in Damwâld. Het huis is al een aantal maanden geopend, maar werd donderdag officieel in gebruik genomen. MeiDy ius bedoeld voor vaders of moeders die problemen hebben met de opvoeding van hun kinderen. Amel en haar zoontje waren dakloos voordat ze in het opvanghuis terechtkwamen.
© Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
De Irakese Amel is een van de zeven moeders die momenteel met hun kinderen in MeiDy wonen. Ze hebben daar hun eigen studio met douche en wc. In de studio is slaapruimte voor de ouder en maximaal twee kinderen. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en tuin. Die zijn ook bedoeld om met de andere bewoners in contact te komen.
In MeiDy is vierentwintig uur per dag hulp aanwezig. Die is vooral bedoeld om de band tussen ouder en kind te verbeteren. Daarvoor worden onder andere iedere dag gesprekken gevoerd.
Dianne Kalsbeek fan MeiDy
Amel woont sinds drie maanden in MeiDy. Ze intussen zover dat ze met haar zoontje naar een eigen huis kan, binnenkort verhuist ze naar Delft. "Maar ik ga wel deze plek heel erg missen."
Bewenster Amel