Precisieklus: drie grote tanks voor splinternieuw tankstation

Het was even een spannend moment donderdagochtend: een grote kraan moest een tank van 80.000 liter in een groot gat van 20 bij 8 meter en 4 meter diep plaatsen. Een zeer precieze klus, want de tank moet precies op de goede plaats worden gezet. Na de eerste tank, volgen nog twee.
Nij tankstasjon Snits: 3 grutte tanks pleatst
Een paar maanden geleden werd de eerste paal de grond in geslagen voor het nieuwe tankstation van Veenema Olie aan de Lorentzstraat in Sneek. De drie broers Freddy, Arnold en Harold Veenema leiden het bedrijf dat is opgericht door hun vader. Die begon met olie en diesel, maar intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een modern brandstofbedrijf, met onder andere een tankstation.
Bij het nieuwe tankstation kunnen straks naast de gewone brandstoffen ook alternatieve brandstoffen getankt worden. Zoals bijvoorbeeld aardgas en blauwe diesel. Er komen ook een elektrisch oplaadpunt en een ruime winkel bij.
De tank wurdt yn it djippe gat pleatst © Omrop Fryslân
Veenema is een echt familiebedrijf dat geworteld is in Sneek. De broers hebben bij de nieuwbouw bewust gekozen voor Sneker bedrijven om zo de lokale economie te steunen. Bouwkundig aannemer is Friso Bouw, grond- water- en wegenbouwer De Waard is de civiele aannemer en de technische installaties worden gemaakt door Otte.
It gat dêr't de trije tanks yn komme © Omrop Fryslân