Weduwe Tjeerd van Seggeren veroordeeld tot twintig jaar cel voor moord op haar man

De 35-jarige weduwe van Tjeerd van Seggeren is donderdagmiddag door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op haar man. Volgens rechter Kees Post is er genoeg bewijs om de vrouw te veroordelen. Het medeplegen van moord door andere verdachten acht de rechtbank niet bewezen en mevrouw Van Seggeren wordt dus volledig verantwoordelijk gehouden voor de moord op Tjeerd van Seggeren. De advocaat van de weduwe van Van Seggeren geeft aan in hoger beroep te gaan.
Widdo Tjeerd van Seggeren feroardiele ta tweintich jier sel foar moard op har man
De advocaat van de weduwe vroeg halverwege juni om vrijspraak voor zijn cliënt. Justitie eiste echter een celstraf van twintig jaar tegen zijn vrouw. Rechter Kees Post is nu tot de conclusie gekomen dat de weduwe van Tjeerd van Seggeren schuldig is aan de moord op haar man.
Post is het eens met de beschuldiging van het Openbaar Ministerie dat "de verdachte financieel belang had bij de dood van haar man". Er was een levensverzekering afgesloten van zes ton. "Ook heeft verdachte het initiatief genomen om af te spreken aan de Bûterwei. Zij heeft het slachtoffer naar de locatie geleid."

Moord is bewezen

De rechter: "Moord is bewezen. Verdachte heeft slachtoffer naar het weiland gelokt, waar hij met geweld om het leven is gebracht. Medeplegen met anderen is niet te bewijzen." De rechtbank acht haar dus volledig verantwoordelijk voor de moord op haar man. "Ze heeft haar kinderen hun vader ontnomen."
© A. Zuurveen
In juli 2017 werd het lichaam van de 37-jarige Tjeerd van Seggeren aangetroffen in een weiland bij De Westereen. In het anderhalf jaar dat volgde, werden meerdere scenario's doorgenomen, en werden meerdere verdachten aangehouden, en sommigen ook weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie had lange tijd mevrouw Van Seggeren op het oog als dader.
Er is bijna een maand de tijd genomen om tot een uitspraak te komen in deze zaak. Dat is langer dan normaal. Volgens het Openbaar Ministerie was haat het motief voor mevrouw Van Seggeren. De twee hadden relatieproblemen.