liveblog | 11 juli 2019

LIVEBLOG: Uitspraak in de zaak-Van Seggeren

Krijgt de weduwe van Tjeerd van Seggeren straf, of wordt het toch vrijsprak in deze moeilijke zaak.
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2019, 09:31 uur
13:55

Sluiting

Dit liveblog is afgesloten. Kijk voor meer informatie en interviews over de zaak Van Seggeren op de homepage.
13:43

Hoger beroep

De advocaat van de verdachte geeft meteen na de uitspraak aan dat er een hoger beroep zal worden aangetekend tegen de uitspraak.
13:30

20 jaar cel

De rechter geeft de 35-jarige vrouw 20 jaar cel. "Ze heeft haar kinderen, hun vader ontnomen."
13:27

20 jaar cel

Rechter: "Moord is bewezen. Verdachte heeft slachtoffer naar het weiland gelokt waar hij met geweld om het leven is gebracht. Medeplegen met anderen is niet te bewijzen." Rechtbank acht haar dus volledig verantwoordelijk.
13:24

Leugenachtig

Volgens de rechter is de verdachte 'leugenachtig geweest' over waar ze met de auto geweest is. De auto is gezien aan de Bûterwei. De rechtbank zei dat het duidelijk is geworden op grond van getuigenverklaringen dat de verdachte en het slachtoffer samen het stuk weiland ingelopen zijn. Hetzelfde stuk weiland waar Van Seggeren later gevonden is. "Verdachte zei dat ze de telefoon toen had uitgezet. Maar daarover heeft ze leugenachtig verklaard." Het woord 'leugenachtig' wordt door de rechter meerdere keren gebruikt.
13:18

Financieel belang

De rechter is het eens met de beschuldiging van het Openbaar Ministerie dat 'de verdachte financieel belang had bij de dood van haar man'. Er was een levensverzekering afgesloten van zes ton. "Ook heeft de verdachte het initiatief genomen om af te spreken aan de Bûterwei. Zij heeft het slachtoffer naar de locatie geleid."