Samen Terschelling maakt zich druk over drankmisbruik jonge toeristen

Het drankmisbruik onder jonge toeristen op Terschelling loopt de spuigaten uit. Dat vindt de lokale politieke partij Samen Terschelling. Hulpverleners op het eiland hebben de noodklok geluid, zo blijkt uit een brief van ambulancezorg UMCG. De brief werd afgelopen jaar al naar de gemeenteraad gestuurd. Het is nu weer zomer en de partij Samen Terschelling vindt dat de gemeente en de campings meer tegen het probleem moeten doen.
Samen Terschelling makket him drok oer drankmisbrûk jonge toeristen
De brief is woensdag naar buiten gebracht door Samen Terschelling. De partij vindt dat na de oproep van de hulpverleners niet genoeg is gedaan door de gemeente, die de brief ook niet in de openbaarheid wilde hebben. Er is voor gekozen om constructief tot een oplossing te komen met alle partijen. Dit was volgens de gemeente belangrijker dan openbaarheid.
De partij Samen Terschelling was daar eerder akkoord mee, maar vindt nu dat er in een jaar tijd te weinig is gebeurd. De brief schetst een beeld van jongeren die in korte tijd veel sterke drink innemen en daardoor een agressieve houding hebben naar ambulancepersoneel. Ook raken steeds meer jongeren buiten westen door het drankmisbruik.
Gossen Bos van de partij Samen Terschelling heeft de brief naar buiten gebracht
© Omrop Fryslân
Geert van Dieren van camping Appelhof