Politie zoekt overvaller die vrouw en bejaarde man in Workum heeft bedreigd

De politie vraagt tips over een man die in mei twee inwoners van Workum heeft overvallen. Een 85-jarige man werd overvallen bij zijn huis, een vrouw van 28 jaar bij een pinautomaat. Beide slachtoffers werden bedreigd met een scherp voorwerp.
Dit plysje-uniform wurdt woansdei oanbean oan de keamerkommisje © Omrop Fryslân
De 85-jarige man kwam net aan bij zijn huis in de Schoolstraat na het boodschappen doen, toen de overvaller plotseling achter hem stond en geld eiste. De overvaller probeerde de portemonnee van de man te pakken en er ontstond een worsteling. De Workumer werd daarbij bedreigd met een mes. Uiteindelijk heeft hij zijn portemonnee afgegeven.
Enkele minuten later werd de 28-jarige vrouw overvallen bij een pinautomaat aan het Panwurk. De overvaller pakte haar tijdens het pinnen vast en drukte een scherp voorwerp in haar nek. Ook van haar eiste hij geld. Toen het de vrouw niet lukte geld uit de automaat te halen, liep de overvaller weg.
De bewakingscamera van de pinautomaat heeft beelden van de overvaller gemaakt. Daarop is het het gezicht van de man niet te zien, maar wel zijn postuur en kleding. De politie heeft de beelden op haar website geplaatst en vraagt om tips.