Weststellingwerf stelt coördinator laaggeletterdheid aan

De gemeente Weststellingwerf stelt een coördinator aan die mensen gaat helpen die niet goed kunnen lezen en schrijven. Het gaat om een proef van een jaar, die met geld van het Rijk wordt gefinancierd.
© pixabay.com
De gemeente vindt het erg belangrijk dat mensen goed kunnen lezen en schrijven, omdat ze zich dan beter kunnen redden. Er is een verband tussen niet goed kunnen lezen en schrijven en armoede en schulden, stelt de gemeete.
De gemeente wil de inwoners die met dat probleem te kampen hebben, beter bereiken. In Weststellingwerf speelt laaggeletterdheid bij tussen de acht en elf procent van de inwoners.
Het aanstellen van een coördinator staat centraal in de aanpak van laaggeletterdheid. Andere gemeenten gingen Weststellingwerf hierin voor en daar is de aanpak succesvol gebleken. Het lukte de coördinator daar het aanbod van meerdere hulporganisaties af te stemmen op de behoefde van mensen die willen leren lezen en schrijven.
Het is de bedoeling dat de Stellingwerver coördinator gaat werken vanuit de bibliotheek. Daar kunnen mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven nu ook al terecht voor gemakkelijke boeken en oefenprogramma's.