Weer een extra voorstelling Kollumer Oproer, donderdag echt de laatste dag

Het theaterspektakel Kollumer Oproer krijgt er opnieuw een extra avond bij. Het gaat om komende donderdag (11 juli). Eerder al werden de dinsdag en woensdag toegevoegd aan de speellijst. Het stuk ging vorige week donderdag in premiere. Bij de try-out zat het ook al propvol, vertelt zanger Marcel Smit, die ook een rol heeft in het stuk. "Er kunnen 1200 mensen op de tribune. Die zaten er tot nu toe ook iedere avond."
© Piet Douma
"Het is een spektakelstuk. De mensen worden letterlijk meegenomen in de show. Er gebeurt van alles. Je komt ogen en oren tekort", vertelt Smit. Voor hem persoonlijk is het ook echt een spektakel. Hij staat op het dak. "Dat was voor mij wel even een dingetje, want je moet wel omhoog, en ik heb een hekel aan hoogtes. Maar 'the show must go on'."

Levi als blijvend aandenken

Marcel heeft aan zijn dakavontuur in ieder geval wel een huisdier overgehouden. Op het dak scharrelden namelijk ook twee jonge katten rond. "Ik vroeg aan de eigenaar of ik ook eentje mocht hebben. Dat mocht, en toen heb ik hem op de avond van de première meteen meegenomen naar huis. Het diertje heeft de naam Levi meegekregen. Zo hebben wij er thuis ook een blijven aandenken aan overgehouden." Smit is nieuw in de theaterwereld. Het bevalt hem zeer goed. "Dit smaakt naar meer."
Marcel Smit over het Kollumer Oproer